Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fotoklub Náchod - od roku 1989 až po současnost.

11. 1. 2013

 

Fotoklub Náchod - dnešní podoba

 

Po roce 1989, kdy zanikly podnikové zájmové organizace, se opět začala scházet skupina fotografů amatérů, která vystupovala pod názvem Fotoklub Náchod. Protože se místem pravidelných schůzek stal Senior Klub v Hurdálkově ulici, přejmenoval se i fotoklub na Fotoklub "SENIOR" Náchod.

Od roku 2004 je cílem fotoklubu oživit fotografické dění v Náchodě a okolí a vyvíjet intenzivnější vlastní aktivní činnost. I za tímto účelem a zejména pro lepší spoluprácí s Kulturní a sportovní nadací města Náchoda a s případnými ostatními sponzory bylo v listopadu 2004 založeno občanské sdružení Fotoklub Náchod, které bylo registrováno u Ministerstva Vnitra ČR.

Fotoklub Náchod, takový jaký ho známe dnes, je již tradičním účastníkem prestižní fotografické klubové soutěže "Ratibořický mapový okruh". Několik členů se pravidelně úspěšně účastní tuzemských i zahraničních fotografických projektů a soutěži. Snahou fotoklubu je zapojit do této činnosti i zástupce mladší generace a společně se vzdělávat v oboru fotografie na klubových akcích.